Για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς επισκέφθηκαν την «FTX Arena» της Φλόριντα και ηττήθηκαν. Τα «ελάφια» έχασαν από τους Μαϊάμι Χιτ με 113-104 αυτή τη φορά. Πλέον, έχουν ρεκόρ 16-10. Μπορεί κοιτάζοντας την ευρύτερη εικόνα αυτή η ήττα να μην κάνει κακό, αλλά αναμφίβολα θα προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της ομάδας.

Κυρίως γιατί έδειξε να μην έχει ιδέες για το πώς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στην έξυπνη και μαχητική άμυνα των γηπεδούχων. Ο «Greek Freak» κινήθηκε σε ρηχά νερά. Σημείωσε 15 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής με 4-13 σουτ εντός πεδίας (0/2 τρίποντα) και 7-12 βολές. Μάζεψε επίσης έξι ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, ενώ είχε από ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Αυτό που σίγουρα θα προβληματίσει τον προπονητή Μάικ Μπούντενχολζερ είναι ότι η ομάδα του δυσκολεύτηκε και στις δύο μεριές του παρκέ να κάνει το παιχνίδι της. Δεν ήταν εκείνη που επέβαλλε τους κανόνες της όπως συμβαίνει συνήθως. Αναγκάστηκε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό των Χιτ.

Η άμυνα των Χιτ ήταν εξαιρετική περιορίζοντας τους Μπακς σε 12/39 τρίποντα – ένα από τα δυνατά τους όπλα – κι ο Πι Τζέι Τάκερ τα πήγε περίφημα πάνω στον Αντετοκούνμπο. Όλα αυτά συνέβησαν χωρίς οι γηπεδούχοι να έχουν στη διάθεσή τους τον σέντερ Μπαμ Αντεμπάγιο, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην λίγκα, ο οποίος είναι τραυματίας. Παράλληλα, δε, οι Χιτ πήραν… φωτιά από την περιφέρεια έχοντας ποσοστό ευστοχίας 46,8% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (22/47).

Παρά τα προβλήματά τους, οι Μπακς με μπροστάρη τον Τζρου Χόλιντεϊ (27 π.) πήγαν με +7 στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο. Τα λάθη των Μαϊάμι Χιτ ευθύνονταν για αυτό. Όταν τα διόρθωσαν και άρχισαν να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα, οι Μπακς δεν είχαν τρόπο να τους σταματήσουν. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/12, 03:00) που παίζουν εκτός έδρας με τους Χιούστον Ρόκετς. Τα ξημερώματα της Κυριακής, στο μεταξύ, παίζουν με τους Νιού Γιόρκ Νικς στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» (12/12, 19:00).