Δύο δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Σάρλοτ Χόρνετς, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από εκεί η κατάληξη ήταν μονάχα μια. Ο «Greek Freak» έβαλε την μπάλα στο καλάθι και η ομάδα του νίκησε με 127-125 στο «Fiserv Forum», πανηγυρίζοντας την 8η επιτυχία της στη σειρά. Πλέον, έχει ρεκόρ 13-8 στην τρέχουσα σεζόν του NBA.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός για ακόμη ένα παιχνίδι. Σε 38 λεπτά είχε: 40 πόντους με 15/24 σουτ εντός πεδιάς (1/4 για τρεις) και 9/13 ελεύθερες βολές. Μάζεψε 12 ριμπάουντ και είχε εννιά ασίστ μαζί μ’ ένα κλέψιμο, αγγίζοντας και πάλι το triple-double. O Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για λίγα δευτερόλπτα, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν έπαιξε.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και με κινητήρια δύναμη την ευστοχία τους από την περιφέρεια (10/17 τρίποντα) άνοιξαν μια διαφορά 41-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Μιλγουόκι Μπακς έμοιαζαν χαμένοι και αδύναμοι να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους τους. Τα «ελάφια»… παρέμειναν «ζωντανά» στη διεκδίκηση του ματς κυρίως γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «καυτός». Ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας 21 πόντους και η παραγωγικότητά του βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια ούσα στο -8.

Με το μομέντουμ να έχει αλλάξει, οι Μπακς επέστρεψαν από την ανάπαυλα έτοιμοι για… πόλεμο. Με εξαιρετική απόδοση και στις δύο μεριές του παρκέ όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά, αλλά πήραν και προβάδισμα δύο πόντων ενόψει του τελευταίου 12λεπτου. Ο Γιάννης ήταν καθοριστικός στην 4η περίοδο. Πέτυχε 14 πόντους και το νικητήριο καλάθι καθώς οι Χόρνετς δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν μέχρι τέλους ισοφαρίζοντας σε 125-125 με 5,9 δευτερόλεπτα ν’ απομένουν.

Οι Μπακς παίζουν και πάλι τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/12, 02:30) καθώς αγωνίζονται με τους Τορόντο Ράπτορς στον Καναδά. Έπειτα, τα ξημερώματα της Κυριακής (5/12, 03:00) υποδέχονται τους Μαϊάμι Χιτ.