Είναι ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια της φάσης ων 16» του κυπέλλου Ελλάδας και αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς, αφού τίποτα δεν κρίθηκε μετά το πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 και αυτό, αν το κρατούσε, θα ήταν σκορ που θα του έδινε τον τίτλο του ξεκάθαρου φαβορί για να περάσει στους προημιτελικούς, αλλά ο Βόλος πέτυχε πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού προκρίνεται ακόμη και αν νικήσει με 1-0.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του αλλά δεν είχε και φάσεις. Οι πράσινοι πήραν τη μπάλα, την κυκλοφορούσαν και γενικά ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι ενώ οι Βολιώτες πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσουν» με αντεπίθεση.

Το «χτύπημα», όμως, ήρθε από τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα από τον Μακέντα στο 24ο λεπτό. Ο Ιταλός πήρε την πάσα του Παλάσιο, γύρισε ωραία και εκτέλεσε τον Κότνικ για το 1-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει 2-0 στο 44′ αλλά ο Βέλεθ αστόχησε με κεφαλιά -μετά το φάουλ του Αϊτόρ- και ενώ ο Μαουρίσιο ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή και να σκοράρει.

Όπως και να έχει, το δεύτερο γκολ δεν άργησε να το βάλει ο Παναθηναϊκός. Στο 51′ ο Αλεξανδρόπουλος πίεσε τον Τσοκάνη, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση, γράφοντας το 2-0. Σκορ που άρεσε πολύ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά δεν έμεινε για πολύ…

Ο Βόλος αυτή τη φορά αντέδρασε και μάλιστα γρήγορα, αφού στο 56′ οι Φαν Φέερτ και Φερνάντες συνεργάστηκαν ωραία, με τον πρώτο να κάνει τακουνάκι για τον δεύτερο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, μειώνοντας σε 2-1.

Το παιχνίδι ήταν και πάλι ανοιχτό αλλά στο υπόλοιπό του δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις, με εξαίρεση αυτή του 81ου λεπτού με το ωραίο φάουλ του Βιτάλ που απέκρουσε ο Κότνικ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με τη ρεβάνς να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού όλα είναι πιθανά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος (90′ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69′ Ρούμπεν Πέρεθ), Αϊτόρ (78′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78′ Βιτάλ), Μακέντα.

Βόλος: Κότνικ, Γκουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46′ Ρομέρο), Ρινέρ, Τσοκάνης, Νίνης (74′ Σοάρες), Ρεγκατέν (83′ Ορόζ), Μπαρτόλο (46′ Φερνάντες), Τερεζίου (63′ Βοϊτκόφσκι), Φαν Φέερτ.