Η εβδομάδα από τις 15η ως την 21η Νοεμβρίου άνηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με το NBA. Ο «Greek Freak» βραβεύθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας του «μαγικού κόσμου» σ’ αυτό το διάστημα λόγω της καταπληκτικής πορείας του με τους Μιλγουόκι Μπακς. Όσον αφορά στη Δύση, καλύτερος παίκτης ανακηρύχθηκε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να μην τον τιμήσει η λίγκα για 17η φορά στην καριέρα του; Ο Έλληνας σούπερ σταρ έσπασε τα… κοντέρ: 33,3 πόντους κατά μέσο όρο, 16 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, 2,7 κοψίματα και 1,7 κλεψίματα κι όλα αυτά με το εντυπωσιακό 58,2% ποσοστό ευστοχίας!

Η αναγνώριση της προσφοράς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έρχεται παράλληλα με την άνοδο της ομάδας του. Οι Μιλγουόκι Μπακς μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες με αντιπάλους τους Λος Άντζελες Λέικερς (109-102), τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (96-89) και τους Ορλάντο Μάτζικ (117-108). Πλέονμ το ρεκόρ τους είναι 9-8 στη σεζόν. Οι εμφανίσεις του σ’ αυτά τα παιχνίδια ήταν εξαιρετικές, ιδίως σ’ εκείνο κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς όπου πέτυχε 47 πόντους.

Οι πρωταθλητές του NBA πέρασαν για καιρό στο πρώτο στάδιο της σεζόν έχοντας σημαντικές απουσίες, αλλά τώρα δείχνουν πως έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Σ’ αυτό το περιβάλλον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λάμπει και στις δύο πλευρές του παρκέ παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία των «ελαφιών».

Η λίγκα, δε, εκτίμησε πως εξαιτίας των απουσιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα έπαιξε και για κάποια διαστήματα ως σέντερ και γενικά τα… έκανε όλα. Παίζοντας, πάντως, σταθερά σε διαφορετικές θέσεις και λειτουργίες φαίνεται πως έχει βοηθήσει τον «Greek Freak» να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του. Με την ώρα της επιστροφής του βασικού σέντερ, Μπρουκ Λόπεζ, να πλησιάζει, οι Μιλγουόκι Μπακς δείχνουν έτοιμοι και πάλι να κυριαρχήσουν στην Ανατολή και να παλέψουν για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Με τέτοιον Γιάννη Αντετοκούνμπο φυσικά και μπορούν να τα καταφέρουν.