Τα προβλήματα ήταν πολλά στον Παναιτωλικό και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος ήταν στο +1 πριν την έναρξη. Μετά τη λήξη, όμως, είναι στο -2, αφού το ωραίο γκολ του Φλόρες στο 65′ έδωσε τη νίκη στους Αγρινιώτες, οι οποίοι κατάφεραν έτσι να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση, στην οποία βρίσκεται πλέον η «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν τις αξιοποίησε και τελικά το πλήρωσε.

Το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς να συμβεί τίποτα αξιόλογο, για να έρθει στο 18′ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και ήταν για τους φιλοξενούμενους: Κόρνερ του Μαρτίνες με πάσα στον Τσιλούλη, αυτός μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Φατιόν, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής. Φάση που δεν ήταν η μοναδική, πάντως, για τον Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 40′ η «ελαφρά ταξιαρχία» άγγιξε το γκολ με τον Παμλίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσιλούλης έστρωσε ωραία για τον Ιωαννίδη, το πλασέ του οποίου όμως από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως και συγκεκριμένα στο 54′ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και για τον Παναιτωλικό, αλλά ο Κότσαρης είπε «όχι» στον Μπαρμπόσα που βρέθηκε απέναντί του. Μια φάση που ήταν τελικά η προειδοποίηση για το γκολ που ερχόταν: Στο 65′ η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε καλά και ο Φλόρες με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κότσαρη και έκανε το 1-0.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος παρά τις προσπάθειες του Απόλλωνα να πιέσει, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν μια πολύτιμη νίκη.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης (90′ Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης, Φλόρες, Μόρσεϊ, Αντούνες, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα (81′ Λούι), Καρέλης (81′ Μεντόσα).

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Ντεντάκης, Κάστρο, Άλβες, Τουτουαρίμα (52′ Ματέι), Φατιόν (82′ Ντάουντα), Μπαξεβανίδης, Τσιλούλης (82′ Φαν Λα Πάρα), Μαρτίνες (59′ Σλίβκα), Παμλίδης, Ιωαννίδης.