Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη με το 0-5 από τη Λίβερπουλ. Τώρα, δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνη τη μέρα, οι κόκκινοι διάβολοι υποδέχθηκαν τη Μάντσεστερ Σίτι στο τοπικό ντέρμπι και το Όλντ Τράφορντ έζησε ξανά ένα δύσκολο 90λεπτο, αφού ήρθε πάλι ήττα. Αν και για είμαστε ακριβείς θα πρέπει να κάνουμε λόγο για ένα δύσκολο 45λεπτο, αφού το 0-2 διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος.

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ -και αντίστοιχα η καλή για αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα- αφού μόλις στο 7ο λεπτό ήρθε το 0-1. Και ήρθε με το αυτογκόλ του Μπαϊγί στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Κανσέλο από αριστερά.

Ήταν το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα για τη Γιουνάιτεντ, η οποία δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και κινδύνεψε σε τρεις περιπτώσεις να δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Ντε Χέα ήταν άψογος σε όλες τις επεμβάσεις του. Μέχρι που ήρθε η φάση του 45ου λεπτού και το λάθος του Ισπανού τερματοφύλακα στο δύσκολο γύρισμα του Νταβίντ Σίλβα, μετά τη μπαλιά του Κανσέλο, για να γίνει έτσι το 0-2.

Η Σίτι είχε, πλέον, ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης και στο δεύτερο ημίχρονο απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά να μην το καταφέρνουν, με συνέπεια να κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και στο -11 από την κορυφή.