Το πολύ δυνατό ξεκίνημα με την πίεση από το πρώτο λεπτό και το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 7′ έδινε στον ΠΑΟΚ τον… αέρα που ήθελε για τη 2η νίκη επί της Κοπεγχάγης που θα τον έφερνε αγκαλιά με την 1η θέση του ομίλου, αλλά τελικά κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και στην 3η και να αποκλειστεί. Γιατί; Επειδή οι Δανοί έκαναν την ανατροπή με τα γκολ των Άνκερσεν (34′) και Μπίελ (50′), με τους Θεσσαλονικείς να έχουν δοκάρι με τον Σβαμπ και απίθανες χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά τη μεγάλη νίκη στη Δανία την προηγούμενη αγωνιστική, οι Θεσσαλονικείς ήθελαν το νέο τρίποντο που θα τους έφερνε αγκαλιά με την 1η θέση του ομίλου. Δεν ήταν έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε συνεχόμενα λεπτά στα πρώτα λεπτά και τελικά δεν άργησε να σκοράρει.

Στο 7′ ο Μπίσεβαρ βρήκε τον Σφιντέρσκι που πήγε για το γκολ αλλά τελικά, έστω κατά λάθος, το έδωσε… έτοιμο στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε το 1-0. Ιδανικό ξεκίνημα, δηλαδή, για τον δικέφαλο του βορρά, αλλά δεν ήταν ιδανική και η συνέχεια. Η Κοπεγχάγη αντέδρασε, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 13′ με τον Μπίελ, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε και τελικά σκόραρε κι αυτή.

Στο 34′ ο Άνκερσεν από πλάγια θέση νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφού στο 45′ ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος με με το δοκάρι του Σβαμπ…

Κι άλλο γκολ η Κοπεγχάγη, απίθανες χαμένες ευκαιρίες και ήττα ο ΠΑΟΚ

Αν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καλό για τους Θεσσαλονικείς, το ξεκίνημα του δεύτερου ήταν χειρότερο… Στο 50′ οι Δανοί βγήκαν μπροστά και η μπάλα πήγε στον Μπίελ, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έγραψε το 1-2. Γκολ που πάγωσε τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος όμως ανέβηκε μετά το 55′ αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει γκολ.

Στο 57′ ο Σφιντέρσκι από πολύ κοντά, από πάρα πολύ κοντά, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αφού αμυντικός των φιλοξενούμενων έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 68′ ο Ελ Καντουρί με τακουνάκι έβγαλε τον Μπίσεσβαρ σε θέση για το 2-2 αλλά αυτός… κατάφερε να αστοχήσει!

Λίγα λεπτά μετά, στο 72′, η Τούμπα ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το 2-2 αλλά ο Ελ Καντουρί από κοντά σημάδεψε το κεφάλι του Τζόνσον χάνοντας νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ στο 94′ έχασε με κόκκινη κάρτα τον Μιχαηλίδη που… κουτούλησε αντίπαλο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο (62′ Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86′ Κούτσιας), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, τον Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (71′ Άκπομ).

Κοπεγχάγη: Τζόνσον, Μπόιλεσεν, Άνκερσεν (74′ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Κρίστιανσεν, Ντάικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπίελ (86′ Μπάλντουρσον), Βιντ (86′ Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62′ Γιόχανσον).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγωνιστικές)

  1. Κοπεγχάγη 9
  2. Σλόβαν Μπρατισλάβας 7
  3. ΠΑΟΚ 7
  4. Λίνκολν 0