Ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι στο επίπεδο που ήταν το ξέρουν όλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ομάδα που πρέπει να διασύρεται χάνοντας με 33 πόντους από τον Ερυθρό Αστέρα. Κι όμως, η εικόνα των πράσινων στο Βελιγράδι ήταν τέτοια ώστε οι Σέρβοι να βρουν την ευκαιρία για να νικήσουν με 81-48, με το τριφύλλι να γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του στη Euroleague, η οποία, όπως φαίνεται, θα είναι ένα… μαρτύριο και φέτος.

Το παιχνίδι, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, δεν χρειάζεται να… αναλυθεί διεξοδικά. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη χειρότερή του ήττα στη Euroleague και αυτό τα λέει όλα για το τι έγινε στο Βελιγράδι. Τίποτα σωστό στην άμυνα, τίποτα σωστό στην επίθεση, τίποτα στα ριμπάουντ, γενικά το απόλυτο τίποτα από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος δήλωνε πριν λίγες μέρες ότι «σύντομα θα είμαστε ομάδα» αλλά αν κάποιος αμφιβάλει γι’ αυτό μπορεί και να μην έχει άδικο…

Οι πράσινοι άρχισαν τον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα με 6-2 και στο τέλος του πρώτου 10λεπτου ήταν πίσω με… 21-8, οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι γινόταν στο παρκέ. Στη δεύτερη περίοδο, πάντως, η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται κάπως, αφού με τους Μέικον και Φλόιντ οι πράσινοι μείωσαν σε 21-14 στο 12′. Ως εκεί όμως… Με 1/10 τρίποντα δεν υπήρχε φως στην επίθεση και οι Σέρβοι κατάφεραν να ξεφύγουν με +19 (39-20 στο 19′), για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 39-26.

Φάση από τον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

Κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός, πάρτι ο Ερυθρός Αστέρας

Κακό το πρώτο μέρος για τους πράσινους, ακόμη χειρότερο το δεύτερο όμως… Η ομάδα του Πρίφτη δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν, με συνέπεια να μην μπορεί να πλησιάσει στο σκορ. Βασικά, το γεγονός ότι μετά από 30 λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε βάλει… 36 πόντους, τα λέει όλα.

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το τριφύλλι να είναι στο -21 (57-36) και στο τελευταίο 10λεπτο ήρθε η πλήρης κατάρρευση, με τον Ερυθρό Αστέρα να φτάνει… σχεδόν στο +40, επικρατώντας τελικά με +33 (81-48).

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 39-26, 57-36, 81-48