Μέχρι και πριν κάποια χρόνια το να συντρίβει ο Παναθηναϊκός την Αναντολού Εφές ήταν φυσιολογικό, αφού υπήρχε σαφής διαφορά δυναμικότητας υπέρ των πράσινων. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όπως δείχνει ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης που φέρει η τουρκική ομάδα, αλλά οι πράσινοι είναι πάντα… εξάστεροι. Και ως τέτοιο παρουσιάστηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, κάνοντας πλάκα στην Εφές, την οποία συνέτριψαν με 95-69, πανηγυρίζοντας τη 2η νίκη τους στη φετινή Euroleague και ελπίζοντας σε καλύτερη συνέχεια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρχε κάποιος που να μην ήταν καλός, ήταν ο Ντάριλ Μέικον, ο οποίος σε 25 λεπτά πέτυχε 34 πόντους με 3/3 βολές, 2/2 δίποντα και 9/12 τρίποντα (!), προσθέτοντας επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ!

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε τους Παπαγιάννη και Έβανς να καθαρίζουν αμυντικά και τους Μέικον και Σαντ-Ρος να «πυροβολούν» επιθετικά, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 22-8 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (22-13). Και μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν ότι θα ερχόταν η αντίδραση της τουρκικής ομάδας, αλλά τελικά στο β’ δεκάλεπτο ήρθε το show του Μέικον, ο οποίος ευστοχούσε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να φτάσουν και στο +19 (45-26 στο 17′ και 52-33 στο 19′), πριν κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 52-35.

Ο Ντάριλ Μέικον

Ασταμάτητος Μέικον και πάρτι

Το ζητούμενο, πλέον, για την ομάδα του Πρίφτη ήταν να κρατήσει τη διαφορά στην τρίτη περίοδο και να μην επιτρέψει στην Εφές να πλησιάσει. Τελικά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο την κράτησε αλλά την αύξησε κιόλας, όπως δείχνει το 78-55 στο 30′, αφού ο Μέικον έκανε αδιανόητα πράγματα!

Αν σε αυτό προστεθεί και η καλή άμυνα, μπορεί να εξηγηθεί το πώς το τριφύλλι πάτησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, φεύγοντας τελικά από το ΟΑΚΑ με… 26άρα στην πλάτη.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 52-35, 78-55, 95-69