Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «ΣΕΦ» της Άλμπα Βερολίνου με 87-83 και χαμογέλασε ξανά στη Euroleague. Ικανοποιημένος ήταν από τη γενικότερη παρουσία της ομάδας του κι ο προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μιλώντας μετά από την επιτυχία των «ερυθρόλευκων», ανέφερε πόσο πολύτιμες είναι αυτού του είδους οι νίκες σε ματς όπου η διαφορά ποιότητα κατά κάποιο τρόπο «υποχρεώνει» τον Ολυμπιακό να επικρατεί. «Πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο που μας στήριξε. Είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου, τον μήνα με τους περισσότερους αγώνες της σεζόν. Πρέπει να εστιάζουμε σε κάθε ματς που έχουμε μπροστά μας, εκείνο με την Φενέρμπαχτσε που ακολουθεί. Για κάθε ομάδα είναι το 4ο ματς σε μία εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία κάθε ματς, το πόσο δύσκολο είναι με την καταπόνηση. Συγχαρητήρια στην Άλμπα, συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς».

Παράλληλα, όμως, ελπίζει να δει τον Ολυμπιακό να γίνεται καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου και την καλύτερη προσαρμογή των παικτών του. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που ανεβοκατεβαίνουν όπως η ομαδικότητα και η άμυνά μας που σήμερα δεν ήταν όπως έπρεπε. Είχαμε συγκεντρωθεί πάνω στον Σίκμα και στο να σταματήσουμε την κυκλοφορία. Είχε επτά ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και οκτώ συνολικά. Οι παίκτες πρέπει να είναι top αθλητές για να αντεπεξέλθουν. Κάποιοι μεγαλώνουν ως παίκτες μέσα στα παιχνίδια. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε. Το έλεγα όταν κερδίζαμε με μεγάλες διαφορές, όχι σήμερα. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, να είμαστε πιο κυνικοί».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα στο να εξασφαλίζει τα αμυντικά ριμπάουντ. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την απουσία του (Χασάν) Μάρτιν παίζουμε διαφορετικά σχήματα και έχουμε διαφορετικές τακτικές, Ο Φαλ παίζει 20-22 λεπτά και την υπόλοιπη ώρα παίζουν φόργουορντ. Έχουμε καλύτερο μαρκάρισμα στην περιφέρεια αλλά χάνουμε αλλού. Δεν αποτελεί δείγμα το σημερινό ματς. Ο Σίκμα είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός ριμπάουντερ στην διοργάνωση, έχει σχεδόν 4,5 ανά παιχνίδι. Δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα. Είχαμε προετοιμασία, ένταση και κούραση μίας ημέρας για να διορθώσουμε πράγματα».