Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι του αγγλικού ποδοσφαίρου και όλοι το περίμεναν πώς και πώς, αλλά τελικά δεν είδαν ντέρμπι. Είδαν έναν ιστορικό θρίαμβο της Λίβερπουλ, η οποία είναι καλύτερη ομάδα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το απέδειξε με εμφατικό τρόπο. Με χατ-τρικ του Σαλάχ και με τους Κεϊτά και Ζότα να βρίσκουν επίσης δίχτυα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διέλυσε με 5-0 αυτή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά.

Το παιχνίδι φάνηκε από νωρίς πώς θα κυλούσε, αφού μόλις στο 13′ το σκορ ήταν 0-2! Οι Κεϊτά (5′) και Ζότα (13′) έδωσαν από πολύ νωρίς μεγάλο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση και στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου τελείωσαν οριστικά την υπόθεση-νίκη.

Τα γκολ του Σαλάχ στο 38′ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετέτρεψαν το σκορ σε 0-4, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να μην πιστεύουν αυτά που έβλεπαν και να αποδοκιμάζουν έντονα τον Σόλσκιερ και τους παίκτες του.

Έβαλε και 5ο και μετά ηρέμησε…

Το ξεκίνημα του β’ μέρους, μάλιστα, έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στο Όλντ Τράφορντ, αφού στο 50′ ο Σαλάχ έκανε χατ-τρικ και έγραψε το 0-5! Και όταν ο Πογκμπά αποβλήθηκε στο 60′ αφήνοντας την ομάδα του Μάντσεστερ με 10 παίκτες, άπαντες σκέφτηκαν ότι η Λίβερπουλ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα… πολλά γκολ.

Τελικά, όμως, το σκορ δεν άλλαξε και παρέμεινε στο 0-5, με την ομάδα του Κλοπ να παίρνει τεράστια νίκη και να παραμένει στο -1 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, ενώ η Γιουνάιτεντ είναι πλέον στο -8 από την κορυφή.