Τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 13 χρονών και μάλιστα στο σπίτι του διευθυντή του σχολείου του αποκαλύπτει ο Πατρίς Εβρά, προκαλώντας σοκ με την εξομολόγησή του. Η αποκάλυψη έγινε σε συνέντευξή του στη βρετανική Times, την οποία έδωσε ενόψει της έκδοσης της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Ι Love This Game» στις 28 Οκτωβρίου. Στη συνέντευξη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όταν ρωτήθηκα από την αστυνομία για τον δράστη στα 24 μου, δεν είπα τίποτα διότι φοβόμουν τις αντιδράσεις».

Ο Πατρίς Εβρά έκανε γνωστό πως κακοποιείτο σεξουαλικά τακτικά στην οικία του διευθυντή του σχολείου του, όταν ήταν δεκατριών ετών. Για το σοκαριστικό γεγονός ενημερώθηκαν η μητέρα του, κάτι που όπως εξομολογήθηκε τον δυσκόλεψε πολύ, όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα.

«Ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμένα»

«Ντρεπόμουν να παραδεχθώ ότι έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για εμένα. Έπρεπε να το πω επίσης στα αδέρφια μου και στους κοντινούς φίλους. Δεν θέλω να με λυπούνται. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Μία μητέρα δεν περιμένει να το ακούσει αυτό από το ίδιο της το παιδί», υπογράμμισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

«Ξέρω ότι το βιβλίο θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν την άποψή τους για μένα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που μιλάω με ανθρώπους. Είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Οι φίλοι μου θα πουν, «α, ο κόσμος θα αντιδράσει, σκέψου την πίεση», αλλά η μεγαλύτερη πίεση είναι να το πω στη μαμά μου. Ακόμα και να το σκέφτομαι τώρα, είναι δύσκολο» ανέφερε.