Ο Παναθηναϊκός υπέστη την 4η ήττα του σε πέντε αγωνιστικές της Euroleague. Έχασε με 77-73 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητή του Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε το τι οδήγησε την ομάδα του σε ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

«Συγχαρητήρια στην Μακάμπι για αυτή την νίκη. Την άξιζε. Έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερα από εμάς. Εμάς η εμφάνισή μας ήταν… διπρόσωπη. Αλλιώς παίζαμε για 30′ και τελείως διαφορετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο», τόνισε και αρχικά και συμπλήρωσε: «Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν παίζαμε με την ένταση που είχαμε στην τελευταία περίοδο για διάστημα 20 με 25 λεπτών. Δυστυχώς, ήταν άδικο αυτό που κάναμε στους εαυτούς μας, με το πώς αρχίσαμε το ματς, αλλά είναι θετικό το πώς αντιδράσαμε στο τέλος. Δείξαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα, πλησιάσαμε και είχαμε την ευκαιρία μας. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό για το μέλλον».

Στην συνέχεια στάθηκε πάνω σ’ αυτό, στη βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού, δηλαδή στο τελευταίο σκέλος του αγώνα που τον ώθησε στο να διεκδικήσει ως και τη νίκη. «Θα έλεγα πως συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα ως ομάδα, γιατί κυκλοφορήσαμε την μπάλα πιο σωστά. Στην 3η περίοδο δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, αλλά στην 4η ήμασταν πιο εύστοχοι. Πρέπει να βελτιώσουμε όσα κάναμε στο πρώτο ματς (σ.σ. τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα). Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς γιατί έγινε αυτό. Πρέπει, όμως, να επεκτείνουμε αυτά τα επτά με δέκα λεπτά που παίζουμε καλά επί του παρόντος, Πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να κερδίσεις με επτά ως δέκα λεπτά καλού μπάσκετ. Πρέπει να παίζεις για περισσότερη ώρα σωστά μπάσκετ με καλή κυκλοφορία και καλή άμυνα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, χρησιμοποιώντας αυτό το δεκάλεπτο».

Στην αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός έδωσε έμφαση και ο άσος του Ντάριλ Μέικον στις δηλώσεις του: «Είμαι περήφανος που το προσπαθήσαμε και παλέψαμε ως το τέλος. Τώρα, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση».