Για 11 στημένους αγώνες πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο κάνει λόγο ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν.

Ο Καναδός καθηγητής, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίας, προσλήφθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (ΑΙΒΑ) προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες που υπήρχαν για στημένους αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο ΜακΛάρεν, λοιπόν, έκανε την έρευνά του και με την έκθεση που παρέδωσε στην ΑΙΒΑ προκαλεί σοκ, αφού αναφέρει ότι είναι πάρα πολύ να έχουν όντως στηθεί αγώνες και συγκεκριμένα 11. Ένας από αυτούς τους 11, μάλιστα, φέρεται να είναι και ο τελικός στην κατηγορία των υπερβαρέων ανάμεσα στον Βρετανό Τζός Τζόις και τον Γάλλο Τόνι Γιοκά, ο οποίος τελικά ήταν και ο νικητής.

Ο Τόνι Γιοκά

Ενδείξεις για στημένα παιχνίδια και το 2012

Ο Καναδός καθηγητής, μάλιστα, δεν σταματάει εκεί αλλά κάνει λόγο για ενδείξεις περί στημένων αγώνων στην πυγμαχία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, με το θέμα να παίρνει διαστάσεις αφού είναι υπό έρευνα παράγοντες της προηγούμενης διοίκησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας πυγμαχίας.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους ύποπτους είναι οι δύο προηγούμενοι πρόεδροι, δηλαδή ο Σ.Κ Γου από την Ταϊβάν και ο Γκαφούρ Ραχίμοφ από το Ουζμπεκιστάν.