Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης και από τη διεθνή έκθεση στην Ολλανδία, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια του νησιού.

Η Κρήτη, μέσω της Περιφέρειας, προβλήθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου, καθώς αξιοποίησε την ευκαιρία να παρουσιάσει μαζί με τον τουριστικό προορισμό και τα τοπικά εδέσματα. Σε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και καταγράφηκαν οι θετικές τάσεις που σημειώνουν οι κρατήσεις προς την Κρήτη.

«Τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως οι ελληνικοί προορισμοί θα διατηρήσουν και το 2015 συγκριτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο» τονίζει η ανακοίνωη από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ιδιατερα, τονίζεται ότι, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης η προσέλευση ήταν μεγάλη και παρατηρήθηκε, επίσης, έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50 και άνω για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον περιπατητικό τουρισμό.

Επόμενος τουριστικός σταθμός της Περιφέρειας Κρήτης είναι στις Βρυξέλλες, στη διεθνή τουριστική έκθεση «Salon Des Vacances», που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2015.