Η συζήτηση για τον ρατσισμό επανήλθε στην Αγγλία μετά το τέλος του Euro 2020, με τα αποτελέσματα έρευνας να προβληματίζουν.

Τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης αφού ηττήθηκαν από την Ιταλία, έχοντας για μοιραίους στη διαδικασία των πέναλτι τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα. Τρεις μαύρους παίκτες δηλαδή, οι οποίοι δέχθηκαν διαδικτυακές επιθέσεις με ρατσιστικά σχόλια.

Γεγονός που είχε ως συνέπεια να επιστρέψει η συζήτηση για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, με το Sky Sport να κάνει σχετική έρευνα στους Άγγλους οπαδούς. Τα αποτελέσματα αυτής, τελικά, αυξάνουν την ανησυχία των Αρχών, αφού προκύπτει ότι μόνο το 54% θεωρεί ότι είναι σημαντικό πρόβλημα. Ποσοστό μικρότερο από αυτό του Μαρτίου (57%) σε ανάλογη έρευνα.

Παράλληλα, το 34% θεωρεί ότι δεν είναι καν σημαντικό θέμα, με το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του Μαρτίου να είναι στο 36%, ενώ σταθερά ένα 4% υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καν ρατσισμός στο ποδόσφαιρο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.