Δεν σκοράρει μόνο στους αγωνιστικούς χώρους. Το κάνει κι εκτός! Στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τους κορυφαίους του περσινού ισπανικού πρωταθλήματος ο Κριστιάνο Ρονάλντο –όπως αναμενόταν- έκανε… χατ-τρικ!

Με τη «μαγική» Ιρίνα Σάικ στο πλευρό του, ο Πορτογάλος αναδείχθηκε αρχικά κορυφαίος επιθετικός της Primera Division. Και δικαιολογημένα καθώς σημείωσε 31 γκολ σε 30 εμφανίσεις και άφησε πίσω του, τους Ντιέγκο Κόστα (27 γκολ σε 35 συμμετοχές) και Κάρλος Βέλα (16 γκολ σε 37 εμφανίσεις).

Η συνέχεια για το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξίσου ανάλογη. Διότι έλαβε βραβείο και ως ο καλύτερος παίκτης πέρσι, ενώ ολοκλήρωσε το… show του, σηκώνοντας ακόμα μια «κούπα» λόγω του ότι πέτυχε το καλύτερο γκολ της χρονιάς (το απίστευτο ψαλιδάκι με την Βαλένθια στις καθυστερήσεις).

Τα βραβεία συνεχίστηκαν για τη βασίλισσα –κι ας μην κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Λούκα Μόντριτς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος κεντρικός μέσος, ο Σέρχιο Ράμος αντίστοιχα για την άμυνα (ξεπερνώντας τους Φελίπε Λουίς και Μιράντα της Ατλέτικο), ενώ και ο νυν τερματοφύλακας των Μαδριλένων, Κέιλορ Νάβας αναδείχθηκε καλύτερος στη θέση του, επειδή κράτησε 16 φορές ανέπαφη την εστία της Λεβάντε, νικώντας τους Κουρτουά-Καμπαγέρο.

Αν μη τι άλλο, το περσινό «θαύμα» της Ατλέτικο Μαδρίτης -με την κατάκτηση του τίτλου- οφείλεται εν πολλοίς στον αρχιτέκτονά της, Ντιέγκο Σιμεόνε. Γι’ αυτό και δικαίως κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν 2013-14, με τους Βαλβέρδε (Μπιλμπάο) και Χέμες (Βαγεκάνο) να μένουν πίσω του.

Αν και η Μπαρτσελόνα δεν πήρε κάποιο τίτλο, εντούτοις ο Ινιέστα κατάφερε να διακριθεί και να λάβει βραβείο ως ο κορυφαίος μεσοεπιθετικός της περσινής λίγκας, ο νυν άσος των Καταλανών, Ράκιτιτς τιμήθηκε για το ήθος του (βραβείο Fair Play), ενώ και ο Ραφίνια -που έπαιξε δανεικός στη Θέλτα- κέρδισε με το σπαθί του το «τρόπαιο» του καλύτερου προτοεμφανιζόμενου!

Από ‘κει και πέρα ειδικούς επαίνους έλαβαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Εϊμπάρ, ως πρωταθλήτριες σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας αντίστοιχα. Ο Κάρλος Μπάκα της Σεβίλλης με 14 γκολ αναδείχθηκε κορυφαίος Λατινοαμερικάνος (ξεπερνώντας τους Ντι Μαρία, Νεϊμάρ), ενώ ο Ιμπραΐμ της Γρανάδα, Αφρικανός.

Πηγή: sport-fm.gr