Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από το Roland Garros άφησε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός τενίστας προκρίθηκε στους «16» μετά από υπερπροσπάθεια 3 ωρών και 36 λεπτών κόντρα στον Ντόμινικ Κέπφερ, κάτι που ίσως τον οδηγήσει να μην κατέβει στο ματς με τον Ματέο Μπερετίνι, καθώς θέλει να κρατήσει δυνάμεις για το χορτάρι του Wimbledon, όπου ίσως δώσει την τελευταία του «μεγάλη παράσταση».

«Συζητάμε γι’ αυτούς τους αγώνες με την ομάδα μου, τους αναλύουμε και βλέπουμε στη συνέχεια τι θα ακολουθήσει.

Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, αν το ρίσκο δεν είναι αρκετά μεγάλο αυτή τη στιγμή για να συνεχίσω να το πιέζω, ή αν απλά ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκουραστώ. Δεν υπάρχει κενή εβδομάδα ανάμεσα σ’ αυτό το τουρνουά και στο Χάλε, όπως γίνεται συνήθως, οπότε πρέπει να υπολογίσω ποιο θα είναι το καλύτερο πράγμα να κάνω με γνώμονα το Wimbledon», δήλωσε ο Φέντερερ και πρόσθεσε:

«Μετά από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πως ξυπνάω και πως νιώθω το γόνατό μου. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό. Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες.

Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω. Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ράφα ή του Νόβακ, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: ‘Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω’. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα».