Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει το μήνυμά του.

Ήταν 2 Ιουνίου 1971 όταν οι πράσινοι έγιναν η πρώτη -και μοναδική ως σήμερα- ελληνική ομάδα που έπαιξε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν το κύπελλο Πρωταθλητριών, ήταν με αντίπαλο τον Αγιαξ και ήταν μια επιτυχία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, παρά το γεγονός ότι πέρασε μισός αιώνας από τότε.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, λοιπόν, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω της ανάρτησής του στο Instagram, όπου ανέφερε τα εξής…

«Συμπληρώνεται σήμερα ακριβώς μισός αιώνας από το έπος του Wembley, τη σπουδαιότερη διάκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

«Έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς» συνήθιζε να λέει ο Φέρεντς Πούσκας, ο άνθρωπος που είχε καθοριστική συμβολή στο να μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά με τις αφίσες του Δομάζου, του Αντωνιάδη και του Οικονομόπουλου πάνω από το παιδικό της κρεβάτι.

Το Wembley δεν ήταν απλά ένα ποδοσφαιρικό γεγονός. Ήταν η απόδειξη ότι με πίστη, δουλειά και σχέδιο καμία υπέρβαση δεν είναι ανέφικτη. #panathinaikos #EtosWembley»