Οι Λίβερπουλ και Τσέλσι πήραν τα δύο τελευταία εισιτήρια της Premier League για το Champions League, με τη Λέστερ να το χάνει μέσα από τα χέρια της.

Μέχρι και το 76ο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ (η οποία ήταν μπροστά με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας) και η Λέστερ (η οποία ήταν μπροστά με 2-1 επί της Τότεναμ), έμπαιναν στην 4άδα και αυτή που έμενε εκτός ήταν η Τσέλσι, η οποία έχανε με 2-1 από την Αστον Βίλα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, όπως και της Λίβερπουλ, αλλά άλλαξε αυτό στο Λέστερ – Τότεναμ.

Οι Λονδρέζοι κάτι χρωστούσαν στις «αλεπούδες» από το 2016 -όταν έχασαν το πρωτάθλημα- και αποφάσισαν να τους το ξεπληρώσουν: 2-2 στο 76′ με αυτογκόλ του τερματοφύλακα Σμάιχελ, 2-3 στο 87′ ο Μπέιλ, 2-4 στο 96′ ο ίδιος παίκτης και έτσι η Λέστερ που πριν μία εβδομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του αγγλικού κυπέλλου, έπεσε στην 5η θέση.

Τέλος καλό όλα καλά, επομένως, για τη Λίβερπουλ που είχε πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν αλλά κατάφερε να βγει στο Champions League, όπως και για την Τσέλσι που στρέφει πλέον την προσοχή της στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στις 29 του μήνα.