Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες μετράει η Εθνική Ελλάδας στην έδρα της Φινλανδίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε τους Σκανδιναβούς ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001, στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, και τότε είχε γνωρίσει οδυνηρή ήττα με σκορ 5-1 (για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Άπω Ανατολής).

Οι διεθνείς καλούνται να… ρεφάρουν την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία και να πάρουν το πρώτο τους «τρίποντο». Πλέον στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος από τον πάγκο – σε συνεργασία με τον Ρανιέρι – θα καθοδηγεί τους (πρώνη) συμπαίκτες του και ποδοσφαιριστές της Εθνικής.

Οι Φινλανδοί προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στα Νησιά Φερόε και θεωρούνται από τους βασικούς ανταγωνιστές μας για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα τελικά.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σταφυλίδη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ταχτσίδης, με εσωτερικούς μέσους τον Σάμαρη και τον Μανιάτη. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Γλύκος, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Καρέλης και Φορτούνης.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τους Μάενπα, Αρκιβούο, Μϊσάιντερ, Τοίβιο, Ουρόνεν, Ρινγκ, Ταίνι (ή Σπαρβ), Χετεμάι, Ερεμένκο, Ρίσκι (Χαμαλάινεν) και Πούκι.

Διαιτητής της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Νταβίντ Μπορμπαλάν, με βοηθούς τους Καμπανέρο Μαρτίνεθ και Κανέλο Πριέτο.

Πηγή: sport-fm.gr