Ο Κριστιάν Καρεμπέ θα είναι ένας από τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας «αρχηγός της αλλαγής» από την UEFA.

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού κλήθηκε από πρόεδρο της UEFA να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή η οποία στόχο έχει να αντιταχθεί στη διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο.

Στο προφίλ του στο facebook o Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε υπερήφανος που συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

Δηλώσεις για την καμπάνια αυτή έκανε και ο Μισέλ Πλατινί.

«Οι Αρχηγοί του προγράμματος της Αλλαγής θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δώσει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να μην υπάρχουν διαχωρισμοί στο άθλημα. Μέσα στο γήπεδο είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει έξω από αυτό για να βεβαιωθούμε ότι εκτείνεται στις διοικητικές και διαχειριστικές μας δομές το ίδιο καλά. Ελπίζω να δούμε από όσες μετέχουν σε αυτό δυναμική παρουσία, για να αλλάξει το τοπίο. Είμαι 100% πίσω από αυτό το νέο πρόγραμμα, για το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να κάνει τη διαφορά», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA και συνέχισε:

«Οι μελέτες δείχνουν ότι η διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις. Η καμπάνια της ΟΥΕΦΑ για το σεβασμό ενθαρρύνει τις αξίες. Οι «Αρχηγοί των Αλλαγών» θα εκπαιδευτούν κατάλληλα για να υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδράμουν στην επιτυχία του. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσα από τις 54 ομοσπονδίες που είναι μέλη της ΟΥΕΦΑ, όπως και άλλους φορείς που έχουν σχέση με τις μειονότητες.

Στο πρώτο σκέλος θα συμμετάσχουν 18 άτομα και ο καθένας θα κληθεί να αναπτύξει ένα άλλο θέμα. Πέντε τομείς εφαρμογής έχουν εντοπιστεί: Αναπηρία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα και σεξουαλικός προσανατολισμός.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του προγράμματος θα επιλεγούν τον Οκτώβριο και θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση τον Ιανουάριο, ενώ η δουλειά τους θα γίνει την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού θα υπάρχει ανοικτή γραμμή με τους αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ και συχνή επικοινωνία», κατέληξε.

Πηγή: Sport-fm.gr