Στα ύψη είναι η ψυχολογία στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη σε εύρος και σημασία νίκη επί της ΑΕΚ (1-5) για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε σε αυτό το κλίμα και στα Γιάννενα, όπου θα αντιμετωπίσουν την αξιώμαχη τοπική ομάδα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκληρώνει ουσιαστικά σήμερα την προετοιμασία της για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν με μία προπόνηση στην Ήπειρο και ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην αλλάξει το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του (και) στους «Ζωσιμάδες».

Στα τελευταία ματς -με αρχή τα παιχνίδια κόντρα στην Άρσεναλ- επιλέγει ως σύστημα το 3-4-3, που φαίνεται πως ταιριάζει στους «ερυθρόλευκους» και θα αποτελέσει μία επιλογή και για την επόμενη σεζόν.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο Μαρτίνς να πάει με τον Χοσέ Χολέμπας και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ταλαιπωρήθηκε αρκετά με την εθνική Μολδαβίας και ο Πορτογάλος θέλει να του δώσει άλλη μία «ανάσα», προτού τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά τον Ματίε Βαλμπουενά, κάποιες ενοχλήσεις τον άφησαν εκτός από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σήμερα ο Γάλλος σταρ θα αποφασιστεί αν θα ταξιδέψει στα Γιάννενα ή θα προφυλαχθεί, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

Όσον αφορά ξανά τον Χολέμπας, στον Ολυμπιακό εξετάζουν το ενδεχόμενο να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Ο έμπειρος πλάγιος μπακ είχε εξαιρετική εικόνα με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε προηγηθεί η πολύ καλή εμφάνισή του στο Λονδίνο, στο δεύτερο παιχνίδι με την Άρσεναλ για τη φάση των «16» του Europa League.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κουβέντα με την πλευρά του παίκτη για την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς το καλοκαίρι όταν επέστρεψε υπέγραψε για έναν χρόνο. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του… έφηβου 37άρη είναι λογικό να βάζουν σε δεύτερες σκέψεις τους διοικούντες τον σύλλογο..