Μία τρομακτική εμπειρία βίωσαν τη Δευτέρα (22/03) τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Μπελίζ, που βρίσκεται στην Αϊτή για τον αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη (25/03) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στη ζώνη της CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική).

Ενώ το λεωφορείο κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο όπου θα κατέλυε η αποστολή στην αϊτινή πρωτεύουσα, το Πορτ-ο-Πρενς, άγνωστοι ακινητοποίησαν το όχημα με την απειλή όπλων. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, άπαντες στην εθνική Μπελίζ «πάγωσαν».

Τελικά, οι ένοπλοι επέτρεψαν τη διέλευση του πούλμαν, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς συνοδείας.

Ο αρχηγός της ομάδας, Ντιόν ΜακΚόλεϊ, περιέγραψε την σκηνή ως «μία στιγμή έντονου φόβου», ενώ οι υπόλοιποι διεθνείς εξέφρασαν στα ΜΜΕ την επιθυμία τους να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις υποχρεώσεις τους στην Αϊτή, ώστε να σηκωθούν και να φύγουν.

Η εν λόγω χώρα είναι η πιο φτωχή της Καραϊβικής, ενώ η κοινωνική κατάσταση είναι γενικά έκρυθμη. Μάλιστα, από τις 18 Μαρτίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ορισμένες περιοχές της ελέγχονται από συμμορίες που επιχειρούν απαγωγές και εκβιασμούς και απειλούν ανοιχτά την Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο: