Με τον Μακέντα να βάζει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος όμως αντέδρασε και ισοφάρισε στο 97′ με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο!

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άρχισαν καλύτερα στο ματς, έχοντας την μπάλα και δείχνοντας πιο απειλητικοί. Η ομάδα της Τρίπολης είχε και την πρώτη καλή στιγμή της στο 19′ με το σουτ του Φερνάντεθ που απέκρουσε ο Διούδης, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους πράσινους να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κρατούσε μπάλα αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάποια μεγάλη ευκαιρία, με το πρώτο ημίχρονο να βγαίνει φυσιολογικά -με βάση όσα έδειξαν οι δύο ομάδες- χωρίς γκολ. Αυτά, όμως, ήρθαν στο δεύτερο…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, απείλησε στο 56′ με το σουτ του Μολό που απέκρουσε δύσκολα ο Παπαδόπουλος και δύο λεπτά μετά, στο 58′, άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Μακέντα μετά την πολύ ωραία σέντρα του Χουάνκαρ (0-1). Και μέχρι να καταλάβει ο Αστέρας τι γίνεται, αμέσως μετά, στο 59′, ήρθε και το 0-2 ξανά από τον Μακέντα -αλλά με πλασέ αυτή τη φορά- από νέα ασίστ του Χουάνκαρ!

Οι πράσινοι είχαν πετύχει το απόλυτο «χτύπημα» διαλύοντας ψυχολογικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως αντέδρασαν… Ο Αστέρας μείωσε 1-2 στο 84′ με το πλασέ του Φερνάντεθ μετά τη σέντρα και την κεφαλιά-πάσα του Αλί Μπαμπά, πιέσε στη συνέχεια για την ισοφάριση και έφτασε σε αυτή με απίστευτο τρόπο στο 97′, όταν ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος με σουτ εντός περιοχής -έχοντας προωθηθεί κι αυτός στο φινάλε- βρήκε δίχτυα και έγραψε το 2-2!

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής (72′ Άλβαρες), Καστάνιο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μπέλοκ (72′ Ιγκλέσιας), Λουίς Φερνάντεθ, Σίτο (63′ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (63′ Τιλίκα), Ριέρα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουανκάρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82′ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (94′ Σάντσες), Μακέντα (81′ Ιωαννίδης).