Μετά από απουσία ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την επάνοδό του μέσω των ομίλων του Europa League. Η Μίντιλαντ προηγήθηκε στη Λεωφόρο, αλλά οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και με ένα φοβερό και τρομερό Μάρκους Μπεργκ ηγέτη και σκόρερ τεσσάρων τερμάτων επικράτησαν με το ευρύ 4-1. Αποτέλεσμα που τους φέρνει σχεδόν και με τα… δύο πόδια στην επόμενη φάση και καθιστά διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς στη Δανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα οικονομικά οφέλη

Η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League θα φέρει σημαντική οικονομική ενίσχυση στα ταμεία του συλλόγου. Η πρόκριση συνεπάγεται με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ το market pool που θα μοιραστούν οι ελληνικές ομάδες φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Από εκεί πέρα η νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 200.000 και η ισοπαλία με 100.000. Αν προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση ως πρώτος του ομίλου κερδίζει επιπλέον 400.000 ενώ ως δεύτερος 200.000.

Τελειώνει του Μπερίσα

Όπως έγινε γνωστό από χθες το βράδυ, επήλθε οριστική συμφωνία για τον δανεισμό του Βαλμίρ Μπερίσα από τη Ρόμα στον Παναθηναϊκό. Ο ιταλικός σύλλογος απέστειλε σχετικό mail για την παραχώρηση του Σουηδού επιθετικού, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα (δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας) ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από το «τριφύλλι».

Στο περίμενε για Αμπέντ

Λίγη ακόμα υπομονή αναμένεται να κάνουν στον Παναθηναϊκό σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μεχντί Αμπέντ. Οι «πράσινοι» έκαναν την κίνησή τους, αλλά βρίσκονται στο περίμενε αφού η Νιούκαστλ δεν έχει απαντήσει στην πρότασή τους. Αν δεν σημειωθεί κάποια θετική εξέλιξη τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, τότε μοιραία θα κινηθούν για την απόκτηση άλλου χαφ.

Πηγή: sport-fm.gr