Με τους αγώνες ρεβάνς για την «φάση των 16», συνεχίζεται την Πέμπτη (18/3) το Europa League. Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο «Emirates», όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Άρσεναλ σε μία από τις δυσκολότερες αποστολές των «ερυθρολεύκων» στην ευρωπαϊκή τους Ιστορία.

Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-1 και έγιναν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν ως στόχο μία καλή εμφάνιση στο Λονδίνο και δεδομένου του σκορ στον πρώτο αγώνα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει επιθετικά, έτσι ώστε να σκοράρει νωρίς και να εξαντλήσει τις αμυδρές ελπίδες πρόκρισης.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ματς στο Μιλάνο, όπου η Μίλαν θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Οι «ροσονέρι» έγιναν το φαβορί για την πρόκριση με ένα γκολ στην τελευταία φάση στο «Ολντ Τράφορντ», όπου απέσπασαν ισοπαλία 1-1. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτουν την ποιότητα για να σκοράρουν στην «μητρόπολη της παγκόσμιας μόδας» και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η Ρόμα, η Τότεναμ, ο Αγιαξ, η Βιγιαρεάλ έχουν μετατρέψει σε διαδικαστικού χαρακτήρα τους αγώνες ρεβάνς, ενώ με το «ένα πόδι» στην επόμενη φάση του θεσμού, βρίσκονται η Γρανάδα και η Ρέϊντζερς.

Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:

Πέμπτη 18 Μαρτίου (19:55)

Στην Βουδαπέστη: Μόλντε-Γρανάδα (0-2)

Στο Ζάγκρεμπ : Ντιναμό Ζάγκρεμπ -Τότεναμ (0-2)

Στο Λονδίνο : Αρσεναλ -Ολυμπιακός (3-1)

Στο Κίεβο : Σαχτάρ Ντόνετσκ -Ρόμα (0-3)

Πέμπτη 18 Μαρτίου (22:00)

Στην Γλασκώβη: Ρέϊντζερς – Σλάβια Πράγας (1-1)

Στο Μιλάνο : Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (1-1)

Στο Βιγιαρεάλ: Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Κιέβου (2-0)

Στην Βέρνη : Γιουνγκ Μπόϊς-Αγιαξ 0-3)