Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάχθηκε από την κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Άρη. Έτσι, η ποινή του ανατράπηκε και του επιβλήθηκε δυο μήνες αποκλεισμού από τον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Μαρτίου το Πειθαρχικό Όργανο της Super League είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του Ολυμπιακού με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, από τον σύλλογο του Πειραιά ασκήθηκε έφεση, με την Επιτροπή Εφέσεων να τον απαλλάσσει από την κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των ρέφερι.

Έτσι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μπορεί να δίνει κανονικά το «παρών» στα γήπεδα, αλλά όχι σε χώρους που σχετίζονται με το αγωνιστικό κομμάτι, ενώ την ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβλήθηκε 4.500 ευρώ πρόστιμο ως συνυπεύθυνη.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων:

«Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες».