Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (11/03, 22:00) την Άρσεναλ στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για τους «16» του Champions League. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς δεν πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα από τότε που μετακόμισε στον Πειραιά από το Λονδίνο, αγωνιζόμενος για τους «κανονιέρηδες».

Ο Μεσσήνιος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα football.london, στην οποία μίλησε για τα συναισθήματά του, αλλά και για το τι προσδοκά με τη φανέλα των Πειραιωτών, λέγοντας πως θέλει να γίνει ο ηγέτης τους.

«Είναι λίγο περίεργο γιατί πριν από μερικούς μήνες ήμουν μαζί τους, αλλά θέλω να κερδίσω, θέλω να πάω στον επόμενο γύρο με τον Ολυμπιακό. Η φιλία είναι ένα πράγμα, αλλά ο αγώνας είναι ένα άλλο. Είμαι σε επαφή με τους παίκτες. Μίλησα μαζί τους και είναι ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε αντίπαλοι», είπε αρχικά ο έμπειρος στόπερ.

Και πρόσθεσε: «Όλα πάνε καλά. Βρήκα τα πάντα άνετα και ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι αναμενόταν να προσαρμοστώ. Αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό, γιατί μου έδειξαν από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο που με ήθελαν ως ηγέτη της ομάδας τους. Έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και υπάρχει επίσης η πιθανότητα να κερδίσω τρόπαια εδώ».

Για το γεγονός πως θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα, σημείωσε: «Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω αυτήν τη σεζόν στην Αρσεναλ, δεν συμπεριλήφθηκα στη λίστα για τα κύπελλα Ευρώπης. Είχα κάποιες προτάσεις να φύγω το καλοκαίρι, αλλά δεν συνέβη και δέχτηκα ότι έπρεπε να είμαι εκτός της λίστας. Έκανα προπόνηση, ήμουν επαγγελματίας μέχρι το τέλος. Έπαιξα σχεδόν 70 παιχνίδια με την Αρσεναλ σε δύο χρόνια, αλλά σε μια ομάδα πρέπει να βάλεις την ομάδα πρώτα και μετά τον εαυτό σου. Φυσικά ως παίκτης δεν χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν ποιος είμαι.

Έχω ήδη δείξει σε όλους στην καριέρα μου τι μπορώ να κάνω. Συνεργάστηκα με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι στον Αρτέτα ή σε κανέναν εκεί. Εχω πολλές καλές αναμνήσεις στην Αρσεναλ. Έφτασα στον τελικό του Europa League, κέρδισα δύο τρόπαια, το FA Cup και το Community Shield. Είναι ο σύλλογος που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο».

Όσον αφορά την πιθανή επιστροφή του στην εθνική ομάδα, είπε: «Προς το παρόν δεν έχω μιλήσει με κανέναν, θα δούμε στο μέλλον. Προτεραιότητά μου τώρα είναι να είμαι έτοιμος και υγιής για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει στην Ευρώπη, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Για τα επόμενα τρία χρόνια θέλω να είμαι ηγέτης στην ομάδα».