Η Πόρτο είχε νικήσει με 2-1 στο Dragao, η Γιουβέντους επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ στο Τορίνο και τελικά οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν στην παράταση παρά την ήττα με 3-2.

Το ματς άρχισε με τους Ιταλούς να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 3′ με τον Μοράτα και τους Πορτογάλους να απαντούν με το οριζόντιο δοκάρι του Ταρέμι στο 7′. Ήταν μια προειδοποίηση για τη Γιούβε, η οποία είδε τα πράγματα να στραβώνουν για τα καλά στο 17′, όταν ο Ντεμιράλ έκανε πέναλτι στον Ταρέμι και ο Ολιβέιρα εκτέλεσε και ευστόχησε (0-1), φέρνοντας τους «δράκους» κοντά στην πρόκριση στους «8» του Champions League.

Η Γιουβέντους χρειαζόταν πλέον τρία γκολ και αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί με όσα είχε δείξει ως τώρα, με την Πόρτο να βγάζει άνετα το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα. Στο β’ μέρος, όμως, όλα άλλαξαν…

Στο 49′ ο Κιέζα με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 1-1, στο 54′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ταρέμ και στο 63′ ξανά ο Κιέζα, με κεφαλιά αυτή τη φορά, έκανε το 2-1. Η Γιούβε ήθελε ένα γκολ, πλέον, για να προκριθεί και μπορούσε να το πετύχει, αλλά ο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78′, ο Μοράτα που σκόραρε στο 91′ ήταν οφσάιντ για χιλιοστά και ο Κουαδράδο σημάδεψε το δοκάρι στο 93′.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στην παράταση, όπου o Ολιβέιρα σκόραρε με εκτέλεση φάουλ στο 11′ και έκανε το 2-2, δίνοντας την πρόκριση στην Πόρτο! Οι μπιανκονέρι, άλλωστε, ήθελαν δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά και έβαλαν μόνο ένα, με την κεφαλιά του Ραμπιό στο 117′, γνωρίζοντας και φέτος πρόωρο αποκλεισμό στο Champions League.

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (75′ Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Σάντρο, Αρτούρ (102′ Κουλουσέφσκι), Ραμπιό, Κιέζα (102′ Μπερναρντέσκι), Ράμσεϊ (75′ ΜακΚένι), Ρονάλντο, Μοράτα.

Πόρτο: Μαρκεζίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού (71′ Ντίας), Κορόνα (118′ Λεϊτέ), Ολιβέιρα (119′ Εντιαγέ), Ουρίμπε (90′ Γκρούγιτς), Οτάβιο (62′ Σαρ), Μαρεγκά (106′ Μαρτίνες), Ταρέμι.