Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 στην Allianz Arena χάρη στον εκπληκτικό Χάαλαντ, αλλά η Μπάγερν έκανε μεγάλη ανατροπή.

Οι Βαυαροί ήθελαν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της Bundesliga αλλά οι Βεστφαλοί τούς έβαλαν δύσκολα από πολύ νωρίς. Στο 2′ ο Χάαλαντ με σουτ, το οποίο κόντραρε και στον Μπόατενγκ, έκανε το 0-1 και στο 9′ πλάσαρε στην κενή εστία, μετά την παράλληλα πάσα του Αζάρ, για το 0-2!

Ακόμη δύο γκολ, δηλαδή, από τον απίθανο Νορβηγό, αλλά απέναντι υπήρχε και ένας ασταμάτητος Πολωνός… Ο Λεβαντόφσκι στο 26′ μείωσε σε 1-2 από κοντά, μετά την τρομερή ενέργεια του Σανέ, ενώ στο 44′ βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά με εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή του Κομάν από τον Νταούντ) ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα έδινε τη νίκη και τελικά ήταν η Μπάγερν αυτή που το πέτυχε. Ή μάλλον… τα πέτυχε, αφού στο 88′ ο Γκορέτσκα με σουτ που βρήκε και στο δοκάρι πριν πάει στα δίχτυα και στο 90′ ο Λεβαντόφσκι (χατ-τρικ) με συρτό από το ημικύκλιο της περιοχής, μετέτρεψαν το 2-2 σε 4-2 και κράτησαν τους Βαυαρούς στην 1η θέση της βαθμολογίας.