Συνέχεια στην άτυπη κόντρα του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έδωσε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, με αφορμή δηλώσεις του επιθετικού της Μίλαν μέσα από τις οποίες τον καλούσε να μην τοποθετείται για πολιτικά ζητήματα.

Με το πέρας του αγώνα με τους Μπλέιζερς ο ΛεΜπρον Τζέιμς απάντησε: «Δεν συμφωνώ. Στο τέλος της ημέρας δεν θα βγάλω τον σκασμό για πράγματα που είναι λάθος. Μιλάω για τους ανθρώπους μου, μιλάω για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τον ρατσισμό, για να ψηφίζει κάποιος, για όσα γίνονται στην κοινότητα μας. Ήμουν μέρος της, έβλεπα τι συμβαίνει, βλέπω ακόμα τι συμβαίνει, έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου που περνάνε τα ίδια και χρειάζονται φωνή και εγώ είμαι η φωνή τους.

Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να λέω όσα συμβαίνουν όχι μόνο στην κοινότητα μου, αλλά σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να μείνω στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πόση δύναμη έχει η φωνή μου. Είναι αστείο που το λέει πάντως. Γιατί το 2018, όταν ήταν στην Σουηδία, μιλούσε για τα ίδια πράγματα. Ένιωθε ρατσισμό για το επώνυμο του στο γήπεδο. Σωστά; Ναι. Είμαι ενημερωμένος. Με λάθος άνθρωπο τα έβαλε. Κάνω τα μαθήματα μου».

Ποιες ήταν οι δηλώσεις του 2018 στις οποίες αναφέρθηκε; «Εάν το όνομά μου ήταν Σβένσον ή Αντερσον ή εάν ήμουν ξανθός, τότε τα media στη Σουηδία θα με υπερασπίζονταν. Αντιθέτως, μου επιτίθενται ακόμα, επειδή είμαι ο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι καμουφλαρισμένος ρατσισμός και είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό», ήταν τα λόγια του Ιμπραϊμοβιτς τότε.