Με γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Ζέσους η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 τη Γκλάντμπαχ εκτός έδρας και ουσιαστικά είναι ήδη στους «8» του Champions League.

Οι Άγγλοι είναι ασταμάτητοι εδώ και μήνες, πετώντας από νίκη σε νίκη, οπότε ήταν εκ των προτέρων το φαβορί. Το γεγονός ότι το ματς δεν έγινε καν στην έδρα των Γερμανών αλλά στη Βουδαπέστη θεωρητικά ήταν ακόμη ένα πλεονέκτημα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και αποδείχθηκε και στην πράξη.

Η Σίτι πήρε από νωρίς τον έλεγχο και στο 29′ πήρε και το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα μετά τη συστημένη σέντρα το Κανσέλο, για να βγει το ημίχρονο με το σκορ στο 0-1. Στο δεύτερο, η Γκλάντμπαχ άγγιξε την ισοφάριση με το τακουνάκι του Πλέα στο 63′ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και δύο λεπτά μετά ήρθε το… τέλος.

Νέα συστημένη σέντρα του Κανσέλο για τον Μπερνάρντο Σίλβα, αυτός προτίμησε να δώσει με το κεφάλι στον Ζέσους και αυτός με προβολή έκανε το 0-2. Σκορ που έμεινε ως το τέλος και το οποίο -εκτός κι αν συμβούν παλαβά πράγματα στη ρεβάνς- στέλνει τη Μάντσεστερ Σίτι στους προημιτελικούς.

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ζακάρια, Γκίντερ, Λάινερ (64′ Λαζάρο), Κράμερ, Μπενσεμπαϊνί, Νέιχαους, Χόφμαν (87′ Βολφ), Πλέα (64′ Τουράμ), Στιντλ (74′ Εμπολό).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ρόντρι, Φόντεν (80′ Αγουέρο), Στέρλινγκ (69′ Μαχρέζ), Ζεσούς (80′ Φεράν Τόρες), Μπερνάντο Σίλβα.