Με χατ-τρικ του εκπληκτικού Μπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε την Μπαρτσελόνα που είχε προηγηθεί με τον Μέσι και σκέφτεται ήδη τους «8» του Champions League.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, με το σουτ του Γκριεζμάν από κοντά που μπλόκαρε ο Νάβας στο 14′, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 19′ με την ευκαιρία του Ικάρντι. Και αφού οι δύο ομάδες… ζεστάθηκαν, ακολούθησαν και τα γκολ.

Στο 27′ η Μπαρτσελόνα πήρε πέναλτι για πάτημα στον Ντε Γιονγκ και ο Μέσι εκτέλεσε και έκανε το 1-0, για να ακολουθήσει στο 32′ η πολύ ωραία ενέργεια και το πλασέ του Μπαπέ για το 1-1. Η Παρί, μάλιστα, θα μπορούσε και να ανατρέψε την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, αφού είχε ευκαιρίες με Κουρζάβα (35′), Κιν (38′) και Ικάρντι (44′), αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν άψογος.

Οι Γάλλοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο β’ μέρος και τελικά σε αυτό δικαιώθηκαν. Στο 65′ η βαθιά μπαλιά του Φλορέντσι κόπηκε από τον Πικέ, με τη μπάλα όμως να καταλήγει στον Μπαπέ που έγραψε το 1-2, για να έρθει αμέσως μετά, στο 70′, το 1-3 από την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κιν!

Το παιχνίδι, με δεδομένη και τη φετινή κακή κατάσταση των Καταλανών, ουσιαστικά είχε ήδη κριθεί, αλλά η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο δεν σταμάτησε και στο 85′ έβαλε και τέταρτο γκολ, με τον εκπληκτικό Μπαπέ να κάνει χατ-τρικ με εξαιρετικό τελείωμα μετά την ωραία μπαλιά του Ντράξλερ.

Και κάπως έτσι, εύκολα, η Παρί θα πάει στους «8» του Champions League, αφού αυτή η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ανατρέψει αυτό το σκορ στο Παρίσι.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (71′ Μινγκέθα), Πικέ (78′ Πουτς), Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (78′ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (78′ Τρινκάο), Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85′ Μπρέθγουεϊτ).

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κουρζαβά, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Φλορέντσι (89′ Κέρερ), Γκεγιέ (46′ Ερέρα), Παρέδες, Βεράτι (73′ Ντράξλερ), Μπαπέ, Ικάρντι, Κιν (85′ Ντανίλο).