Η νίκη με 2-0 στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετή στην ΑΕΚ, όπως αποδείχθηκε, για να περάσει στους «8» του κυπέλλου αποκλείοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 7′ με την κεφαλιά του Μουνιέ που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους φάση στο 10′ με το σουτ του Ολιβέιρα από καλή θέση που απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος και τελικά το γκολ ήρθε στο 16′ και ήταν για τον Απόλλωνα.

Ο Ντάουντα έκλεψε από τον Χνιντ και τελικά, αφού ο Μπεντινέλι δεν μπόρεσε, ήταν και αυτός που τελείωσε τη φάση για το 1-0. Η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν πρόλαβε να πιστέψει σε κάτι καλό όμως, αφού αμέσως μετά, στο 20′, ο Ολιβέιρα είπε «ευχαριστώ» στον Γιαννακόπουλο για το λάθος του και έγραψε εύκολα το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, στο 27′ ο Λαγός με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασιάδη και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 58′ είχαν μεγάλη ευκαρία με τον Μπρούσιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά.

Αν γινόταν εκεί το 3-1, το τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού θα ήταν… ροντέο. Δεν έγινε όμως και έτσι η ΑΕΚ, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Σάκχοφ, πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του κυπέλλου χάρη στη νίκη της με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Απόλλων Σμύρνης: Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (63′ Μαρκ Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81′ Ρόδης), Χουχούμης, Μουνιέ, Μπεντινέλι (69′ Κραγιόπουλος), Ντάουντα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σιμόες, Σάκχοφ (63′ Γαλανόπουλος), Νταντσένκο (46′ Λιβάι Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46′ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (92′ Ανσαριφάρντ).