Η αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Ντάγκλας Αουγκούστο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν πέρασε δίχως επιπτώσεις για τον Βραζιλιάνο μέσο του ΠΑΟΚ. Το πρωί της Δευτέρας (01/02) ο 23χρονος μέσος κλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των Πάμπλο Γκαρσία και Όλαφ Ρέμπε για την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά.

Τόσο ο Ουρουγουανός προπονητής όσο και ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του «δικεφάλου» του Βορρά… τράβηξαν το αφτί του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος με τη γενικότερη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα δείχνει να μην είναι αφοσιωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνει εντός του γηπέδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, τον προειδοποίησαν πως αν δεν αλλάξει συμπεριφορά και δεν παρουσιαστεί συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την ομάδα, θα υπάρξουν συνέπειες πολύ μεγαλύτερες από το πρόστιμο το οποίου του επιβλήθηκε, βάσει των όσων προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό και που είναι ιδιαίτερα αυστηρός για ανάλογα πειθαρχικά παραπτώματα.