Στον Παναθηναϊκό εκφράζεται σιγουριά πως αν ο Νικ Καλάθης καταφέρει να μείνει ελεύθερος από τους Γκρίζλις και επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 25χρονο γκαρντ για τριετές συμβόλαιο έναντι 7,5 εκατ. δολαρίων, ωστόσο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει το Μέμφις να αποφασίσει πως δεν θα τον κρατήσει για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του. Η πλευρά του Καλάθη ισχυρίζεται πως είχε λάβει προφορική δέσμευση πως θα τον άφηνε ελεύθερο, αλλά εσχάτως οι «αρκούδες» δεν δείχνουν τέτοια διάθεση, καθώς με περιορισμένο χώρο στο salary cap σκοπεύουν να κρατήσουν έναν παίκτη που έχει δείξει την αξία του και δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο (περίπου 800.000 δολάρια).

Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει αιώνια την κατάληξη στην υπόθεση, που ούτως ή άλλως θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Άλλωστε από την έκβασή της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και ο υπόλοιπος μεταγραφικός σχεδιασμός, αλλά και το υπόλοιπο μπάτζετ.

Όσον αφορά στον Μάρκεζ Χέινς, ο 28χρονος Αμερικανός με κοινοτικό διαβατήριο γκαρντ που αποχωρεί από τη «διαλυμένη» Σιένα εξετάζεται, αλλά φαίνεται πως νεότερα θα υπάρξουν μετά την έκβαση της υπόθεσης Καλάθη, όχι μόνο σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα «μέτωπα».

Πηγή: sport-fm.gr