Η αύρα που έχει φέρει η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ μπορεί να φέρει αλλαγή δεδομένων και στις υποθέσεις των συμβολαίων του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα. Ειδικά όσον αφορά τον Κροάτη, το κλίμα έχει διαφοροποιηθεί άρδην, κάτι που φάνηκε και από την αγωνιστική συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, δείχνοντας διάθεση και ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Οι επόμενες ημέρες -αν όχι ώρες- θα είναι καθοριστικές. Άμεσα θα γίνει η τελική επαφή με τον 27χρονο άσο και οι πιθανότητες να παραμείνει είναι πλέον αρκετά περισσότερες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Φυσικά, η τελική έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθεί και από το οικονομικό σκέλος.

Σε ό,τι αφορά στον Πορτογάλο, η Ένωση είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του, αλλά θα η υπόθεσή του θα «τρέξει» αφού πρώτα κλείσει αυτή του Λιβάγια. Η επιθυμία να παραμείνει ο 29χρονος είναι δεδομένη, παρότι ο ίδιος έχει βλέψεις να επιστρέψει σε κάποιο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη δυναμική. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου αρνητικός να μείνει εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, αλλά και εφόσον δεν βρεθεί για εκείνον κάτι καλύτερο -τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά του «θέλω».

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση δεξιού μπακ, χωρίς ακόμη κάποια κατάληξη, καθώς φαίνεται ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ο «εκλεκτός» αυτήν την περίοδο. Τέλος, όσον αφορά την απόκτηση στόπερ, εάν γίνει, αυτή δεν θα αφορά τον Όγκνιεν Βράνιες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, η επιστροφή του… κόπηκε από τον Παναγιώτη Κονέ.