Έπειτα από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία, ένα «σύννεφο» αμφιβολίας είχε υψωθεί πάνω από τα γήπεδα όσον αφορά τη συνέχιση της σεζόν χωρίς κάποια διακοπή, ώστε να περιοριστεί η διασπορά της μόλυνσης σε παίκτες και τεχνικά επιτελεία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

H κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έκρινε ότι η διοργανώτρια Αρχή έχει θεσπίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας και θεώρησε ότι η συνέχιση του πρωταθλήματος είναι θετική για το ηθικό της χώρας. Έτσι, τόσο το ποδόσφαιρο όσο και ο επαγγελματικός αθλητισμός υψηλού επιπέδου σε Αγγλία και Σκωτία δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως συνέβη μεταξύ 13 Μαρτίου και 17 Ιουνίου, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση νέου γενικού lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, από τον Μπόρις Τζόνσον.

Επίσης, θα διεξαχθούν κανονικά οι διεθνείς αγώνες, όπως και το τουρνουά «Six Nations» στο ράγκμπι, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι, για ερασιτέχνες θα κλείσουν υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, όπως υπαίθρια γυμναστήρια, γήπεδα τένις και γήπεδα γκολφ και δεν θα επιτρέπονται υπαίθρια ομαδικά αθλήματα.