Μπορεί ο Ράιαν Γκιγκς να είναι ένας θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Ο Ουαλός έχει ταυτιστεί με τους κόκκινους διάβολους, στους οποίους αγωνίστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη γιατί όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο είχε άλλο όνομα, ενώ και η αγαπημένη του ομάδα μάλλον ήταν η αιώνια αντίπαλος της Γιουνάιτεντ.

Ο Γκιγκς μέχρι και τα 16 του ονομαζόταν Ράιαν Γουίλσον, αφού αυτό ήταν το επώνυμο του πατέρα του, αλλά αποφάσισε να το αλλάξει μετά το διαζύγιο των γονιών του και να χρησιμοποιεί αυτό της μητέρας του.

Ως Γουίλσον, πάντως, πρόλαβε να πρωταγωνιστήσει σε ένα βίντεο από όταν ξεκινούσε στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα βίντεο που δείχνει τον Ράιν, ο οποίος βγήκε και Man of the match, να βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, όπου ένας δημοσιογράφος του επισημαίνει ότι θα μπορούσε να παίζει στο Ολντ Τράφορντ, για να απαντήσει αυτός: «Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα το Άνφιλντ».

Οπαδός της Λίβερπουλ, επομένως, όταν ήταν… Γουίσον, αλλά δεν πέρασε κι άσχημα στη Γιουνάιτεντ ως Γκιγκς…