Σαν κεραυνός έσκασε στην αθλητική καθημερινότητα της Ελλάδας οι καταγγελίες από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του τερματοφύλακα του Άρη, Μάριου Σιαμπάνη, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από άνθρωπο του «δικεφάλου» του Βορρά, προκειμένου εκείνος να έχει μειωμένη απόδοση.

Ακολούθησε απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ και αντίστοιχες καταγγελίες για «μαύρες» σακούλες γεμάτα χρήματα και από εκείνη τη στιγμή υπάρχει ένας διαρκής… χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε «ερυθρόλευκους» και «ασπρόμαυρους», στον οποίον υπάρχουν και ενίοτε παρεμβάσεις με επίσημο τρόπο από πλευράς κίτρινων.

Μάλιστα, ο Σιαμπάνης κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας (14/12) σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας αναφορικά με την υπόθεση.

Επίσης, σήμερα, προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με το εάν υπήρξε διαρροή σε ΜΜΕ της κατάθεσης που έδωσε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας ο νεαρός γκολκίπερ του Άρη, κεντρικό πρόσωπο στην καταγγελλόμενη υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Σύμφωνα με καταγγελίες η κατάθεση του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ποδοσφαιριστή διέρρευσε στη δημοσιότητα, γεγονός που συνιστά παραβίαση της διαδικασίας.