Τον Λετονό Αντρίς Τρεϊμάνις έβαλε η ΚΕΔ / ΕΠΟ να διευθύνει το εξ αναβολής ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten. Βοηθοί του 35χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς.

Τέταρτος ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας και στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος, Μπρούνο Εστέβες και AVAR θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος του Συνδέσμου Αθηνών. Ο Τρεϊμάνις ήταν ο διαιτητής στο πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, όπου ο ελληνικός σύλλογος γνώρισε την ήττα με 3-2. Ήταν επίσης ο ρέφερι του αγώνα Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2 για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016 / 17.

Σημειωτέον πως στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός ο Λετονός ρέφερι Τρεϊμάνις, θα έχει τους ίδιους βοηθούς που είχε και σε εκείνο το ματς (Γκουντερμάνις και Σπασιονίκοφς). Στο PSV Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ αλησμόνητη…έμεινε η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Σπασιονίκοφς σε γκολ του Μάλεν, παρόλο που ο επιθετικός της ολλανδικής ομάδας καλυπτόταν από τέσσερις-πέντε παίκτες! Το γκολ είχε ακυρωθεί, καθώς στα ματς ομίλων του Europa League δεν υπάρχει VAR.

Ο Τρεϊμάνις φέτος σφύριξε και την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 3-1, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στον όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Μετά την αναμέτρηση η Πόρτο τον κατηγόρησε πάντως για αλλοίωση αποτελέσματος. Όσο για τον Εστέβεζ; Ο Πορτογάλος είχε οριστεί ως VAR και στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 21ης Νοεμβρίου, αλλά διαγνώστηκε με κορονοϊό, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει και τελικά τη θέση του είχε πάρει ο Ευαγγέλου.

Πηγή: gazzetta.gr