Ο κορονοϊός ήρθε σαν ένας άγνωστος εισβολέας και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον κόσμο σιγά – σιγά, αφήνοντας στο πέρασμά του ανυπολόγιστες απώλειες. Ο κόσμος, που δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτή την εισβολή, δοκιμάζεται από μία πρωτόγνωρη πανδημία που μας έκανε όλους να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή, έστω και με τον πιο άσχημο τρόπο.

Όταν το «εμείς», βγαίνει μπροστά από το «εγώ» σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν και σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία η bwin και ο Ολυμπιακός έγιναν ξανά μία γροθιά, αναλαμβάνοντας μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς και την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων και των προσπαθειών που γίνονται για τον έλεγχο της πανδημίας.  Έτσι, στέκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που παλεύουν στο μέτωπο ενάντια στον κορονοϊό, όπως και δίπλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στο φιλικό ματς του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου έγινε η αρχή, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν τη δική τους παράσταση μέσα στο παρκέ, όμως η bwin με την ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν τη διαφορά εκτός γηπέδου, προσφέροντας έναν φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας των ασθενών ενηλίκων και παίδων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικόν». Παράλληλα, πρόσφεραν 10.000 μάσκες στο «Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας», ενώ δεν ξέχασαν το νησί της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς δώρισαν 10.000 γάντια για το Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί. Η bwin και ο Ολυμπιακός φρόντισαν να κάνουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από την πανδημία να χαμογελάσουν ξανά, καθώς έστειλαν σε πλήθος ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων σε διάφορα σημεία της Αττικής ένα ξεχωριστό δώρο. Τα κουτιά αλληλεγγύης που τους παραδόθηκαν περιείχαν είδη πρώτης ανάγκης, υγειονομικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας και λόγω των ημερών, γλυκά και ένα γούρι για το νέο έτος. Οι δράσεις έγιναν σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, έναν Οργανισμό που η bwin στηρίζει διαχρονικά.

Εκ μέρους της bwin η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, τόνισε: «Πιστοί στη στρατηγική κοινωνικής ευθύνης της bwin, εγκαινιάζουμε με τον Ολυμπιακό μία σειρά φιλικών αγώνων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τον COVID. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε  με κάθε τρόπο. Όχι μόνο γιατί είναι μέρος της Παγκόσμιας Στρατηγικής και του Οράματός της bwin αλλά γιατί σαν άνθρωποι πρέπει να στηρίζουμε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Monday Game night against COVID, η bwin είναι δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Μας ενώνουν οι ίδιες αρχές και αξίες καθώς και η αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα τώρα που λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες τόσο του Εθνικού

Τόσο η bwin, όσο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν μένουν στα λόγια και φροντίζουν σε κάθε περίσταση να αποδεικνύουν την φιλοσοφία τους για έμπρακτη κοινωνική ευθύνη και προσφορά. Οι δράσεις τους είναι ουσιαστικές και έχουν συνέχεια, με αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας που δίνεται καθημερινά να βγάζει νικήτρια την κοινωνία…