Η ΔΟΕ δεν θα απαιτήσει από τους αθλητές να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αλλά θα τους ενθαρρύνει, όπως είπε ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται στο Τόκιο για να δει πώς είναι η κατάσταση στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα φιλοξενηθούν οι αθλητές το προσεχές καλοκαίρι.

Αυτοί που δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλά… καλό θα είναι να το κάνουν, όπως είπε ο Μπαχ.

«Δεν θα υπάρχει απαίτηση, αλλά θα ενθαρρύνουμε τους αθλητές να κάνουν εμβολιασμό επειδή είναι καλύτερο για την υγεία τους και είναι επίσης μια απόδειξη αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους αθλητές και με τον ιαπωνικό λαό», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΔΟΕ, ο οποίος ρωτήθηκε αν πιστεύει πως θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

«Σε αυτό το είδος αβεβαιότητας, είναι ανθρώπινο να μην είμαι σίγουρος για ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε και να συνεχίσουμε να εξηγούμε ότι εννέα μήνες από τώρα ο κόσμος θα φαίνεται διαφορετικός και για ποιους λόγους θα φαίνεται διαφορετικός. Ακούσαμε για τη νέα ανακοίνωση του επόμενου εμβολίου που πλησιάζει περισσότερο στην έγκρισή τους. Αυτές οι εξελίξεις θα συνεχίσουν. Όλοι θέλουν να δουν ένα γήπεδο γεμάτο θεατές, με πλήρη χωρητικότητα. Όμως είναι λογικό ότι εννέα μήνες πριν δεν το γνωρίζουμε ακόμη», ήταν η απάντησή του.