Στην ηττοπάθεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four αναφέρθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μετά τη μεγάλη νίκη της Μακάμπι (68-67).

Ο έλληνας σέντερ τόνισε ότι δεν έχασε ποτέ την πίστη στην ομάδα του και τόνισε ότι το κάζο των Ρώσων απ’ τον Ολυμπιακό στον προ διετίας τελικό ίσως… βοήθησε για να γίνει η μεγάλη ανατροπή.

«Εγώ το πίστευα και όταν χάναμε με πέντε πόντους. Πόσω μάλλον όταν ο Μπλου έβαλε το τρίποντο 13” πριν το τέλος και πήγαμε τη διαφορά στον πόντο. Την ίδια στιγμή κάτι χάλασε στο μυαλό της ΤΣΣΚΑ και είναι λογικό να προκλήθηκε αναστάτωση. Κέρδιζαν με 15 και βρέθηκαν να κερδίζουν με έναν», ανέφερε.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «μπορεί να έπαιξε ρόλο και η ανατροπή της Κωνσταντινούπολης, όταν ο Ολυμπιακός γύρισε από το -19», είπε χαρακτηριστικά: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά μάλλον έχει από πάνω της ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο».

Κλείνοντας, δε, ο Σχορτσιανίτης δεν παρέλειψε να κάνει και τον απαραίτητο χαβαλέ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν και τον Σλούκα: «Έχω πάει σε 4 Final Four και αυτός θα είναι ο τρίτος μου τελικός. Ο Σλούκας έχει πάει σε δύο και έχει δύο Ευρωλίγκες. Αν δεν την πάρω, θα με βλέπει ο μικρός και θα μου ρίχνει σφαλιάρες».

Πηγή: Sport-fm.gr