Στις 27 Οκτωβρίου 1954, στη Φλωρεντία, ένα ποδοσφαιρικό ματς διακόπηκε λόγω… εξωγήινων.

Ήταν η μέρα που η Φιορεντίνα, μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη ιταλική ομάδα εκείνα τα χρόνια, υποδεχόταν την Πιστοϊέζε στο γειτονικό ντέρμπι, το οποίο φυσικά είχε κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Χιλιάδες, επομένως, βρέθηκαν στις εξέδρες του Αρτέμιο Φράνκι και είδαν κάτι που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν: Εξωγήινους. Για την ακρίβεια, UFO που πετούσαν πάνω από το γήπεδο. Πώς έγινε αυτό; Δεν ξέρει κανείς.

Το ματς ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ξαφνικά θεατές και ποδοσφαιριστές έστρεψαν τα βλέμματά τους προς τον ουρανό. Ο λόγος, ήταν ότι εκείνη την ώρα πετούσαν πάνω από το γήπεδο… UFO. Αυτό πίστευαν όσοι ήταν στο γήπεδο, αυτό έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα για να αιτιολογήσει τη διακοπή του ματς, αυτό λένε ακόμη και σήμερα στη Φλωρεντία.

«Θυμάμαι τα πάντα, θυμάμαι ότι όλοι κοιτούσαν προς τον ουρανό, όπου κάτι σαν αυγό κινούνταν πολύ αργά και στη γη έπεφτε μια ασημί λάμψη», δήλωσε χρόνια μετά, σε σχετικό ντοκιμαντέρ, ο Αρντίκο Μανίνι, ένας από τους παίκτες της Φιορεντίνα εκείνη την ημέρα, με το θέμα να απασχολεί και τους αστρονόμους, αφού οι κάτοικοι της πόλης υποστήριζαν ότι τα UFO άφηναν πίσω τους κάτι που έμοιαζε με κλωστή.

Οι αστρονόμοι υποστήριζαν ότι αυτή η κλωστή ήταν απλά λεπτοί ιστοί από αράχνες, οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί που ήταν εκείνη τη μέρα στο Αρτέμιο Φράνκι ορκίζονται ότι είδαν όντως ιπτάμενα αντικείμενα και η ιστορία κατέγραψε ότι εξωγήινοι, χωρίς να ξέρει κανείς αν όντως υπάρχουν, διέκοψαν ποδοσφαιρικό αγώνα στη γη…