Ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι, όταν και είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά, έχουν Ρεάλ και Ντόρτμουντ, που φέτος η μοίρα έφερε να μονομαχούν έναν γύρο νωρίτερα. Για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του δέκατου τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει γίνει κάτι σαν… ψύχωση, αλλά οι Βεστφαλοί αν και αουτσάιντερ δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Η «βασίλισσα» ζητεί… εξιλέωση μετά τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο δεν αρκεί στο απαιτητικό κοινό της ομάδας, που τα θέλει… όλα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να νικά με 3-2 τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας, αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Φέτος είχε διευθύνει τον αγώνα της «βασίλισσας» με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (1-6) και το 2011 τη νίκη της επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη (3-0). Ουδέποτε έχει «σφυρίξει» αγώνα της Ντόρτμουντ.

Πηγή: sport-fm.gr