Ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι ο διαιτητής της ρεβάνς Γουλβς – Ολυμπιακός για τους «16» του Europa League, την Πέμπτη (06/08, 22:00) στο «Μολινό». Ο λόγος για τον Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος ορίστηκε από την UEFA στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο 39χρονος Πολωνός ρέφερι, που είναι επιχειρηματίας στο επάγγελμα, στις 28 Αυγούστου του 2018 είχε σφυρίξει τη ρεβάνς ΑΕΚ – Βίντι (1-1) για τα πλέι οφ του Champions League. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αποβάλει τους Έλντερ Λόπες και Μάρκο Λιβάγια. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2014 ήταν στο Μπενφίκα – ΠΑΟΚ (3-0) για τους «32» του Europa League, σε ένα ματς που έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κώστα Κατσουράνη.

Επίσης στις 9 Μαρτίου του 2017 ήταν στο Ελλάδα – Βέλγιο 1-2 για τα προκριματικά του Euro, ωστόσο εκεί οι διεθνείς την είχαν γλιτώσει χωρίς να… κοκκινιστούν.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Μαρτσίνιακ ήταν διαιτητής -μεταξύ άλλων- σε τρεις αγώνες των ομίλων του Champions League, Σλάβια Πράγας – Ίντερ 1-3, Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ 1-1 και Γαλατάσαραϊ – Παρί Σε Ζερμέν 0-1.

Στο Μάντσεστερ ο Σιδηρόπουλος

Στην Αγγλία ταξιδεύει σήμερα ο Τάσος Σιδηρόπουλος, καθώς ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή (05/08, 22.00) αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λασκ, σε ένα ματς τυπική διαδικασία για τους «16» του Europa League, καθώς στο πρώτο παιχνίδι οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κερδίσει με το ευρύ 5-0 και ουσιαστικά έχουν «σφραγίσει» την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Βοηθοί του θα είναι οι Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Δημητριάδης (Καστοριάς), 4ος ο Παπαπέτρου (Αθηνών), ενώ στο VAR έχουν οριστεί οι Ιταλοί Βαλέρι και Μαριάνι.