Η ΑΕΚ ξεκινά την προετοιμασία της για την ερχόμενη σεζόν την προσεχή Παρασκευή (07/08) και φαίνεται πως η πρώτη συγκέντρωση θα έχει ακόμη ένα νέο πρόσωπο, πλην των Πέταρ Καρακλάγιτς και Μπράιτ Ενομπακάρε. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ», μέχρι τότε αναμένεται μια ακόμη μεταγραφή, με το απόκτημα αυτό να δίνει το «παρών» στα Σπάτα.

Οι επαφές με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή είναι στην τελική ευθεία και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα ολοκληρωθούν θετικά εγκαίρως, για να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Όνομα ή έστω θέση δεν έχει διαρρεύσει, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι πως η Ένωση κινείται για την απόκτηση στόπερ, αριστερού μπακ, πιθανώς εξτρέμ, ενώ θα γίνουν και μια-δύο ακόμη προσθήκες σε νεαρούς παίκτες. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν στον σχεδιασμό της νέας σεζόν οι Μάσιμο Καρέρα και Ίλια Ίβιτς, που καταστρώνουν μαζί τα πλάνα.

Στα βασικές προτεραιότητες οι ανανεώσεις

Πέραν τις όποιας ενίσχυσης, ένα από τα «καυτά» ζητήματα του καλοκαιριού για την ΑΕΚ είναι οι επεκτάσεις συμβολαίων με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2021. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Μάρκο Λιβάγια, Νέλσον Ολιβέιρα, Κώστας Γαλανόπουλος και Χρήστος Αλμπάνης.

Και οι τέσσερις χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στις τάξεις της ομάδας και η διάθεση παραμονής τους θεωρείται δεδομένη.

Ο Κροάτης άσος είναι σταθερά από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας την τελευταία τριετία και είναι ευτυχισμένος στον «δικέφαλο», αλλά επιθυμεί ένα καλύτερο συμβόλαιο. Ο Πορτογάλος σέντερ φορ είναι επίσης ικανοποιημένος από όσα έχει βιώσει στον χρόνο που είναι στην ομάδα και πολλά θα εξαρτηθούν για το μέλλον του από το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό.

Με τους δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές τα πράγματα θεωρούνται λιγότερο περίπλοκα. Ο 22χρονος μέσος αποτελεί κεφάλαιο για την Ένωση, παρότι ο τραυματισμός που υπέστη τον Δεκέμβριο τον πήγε πίσω, ενώ ο 26χρονος εξτρέμ, παρότι δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως βασικός, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις ικανότητές του.