Αγωγή στον Νίκο Κακλαμανάκη έκανε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Θλιβερό χαρακτήρισε το γεγονός ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
17:28
07/07/2020
Αγωγή στον Νίκο Κακλαμανάκη έκανε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία
7
loading

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να καταθέσει αγωγή εναντίον του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, ζητώντας 100.000 ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ που αποκάλυψε και το θέμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων την πεποίθηση πως με τον νέο αθλητικό νόμο θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης εις βάρος της ομοσπονδίας, δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019 του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για «παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της», όπως αποκαλύπτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και όπως είναι φυσικό, ο «Γιός του Ανέμου» δεν μπορεί να πιστέψει ότι η διοίκηση της ΕΙΟ έφθασε σ΄ αυτό το σημείο.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Κακλαμανάκης, κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του, στον ναό της Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει ως πολίτης και ως εξέχων αθλητής.

O στενός κύκλος του Ολυμπιονίκη μάλιστα αναρωτιέται: Στην περίπτωση που οι διοικούντες την ΕΙΟ, θεώρησαν ότι ο Κακλαμανάκης υπέπεσε σε παράπτωμα, για ποιόν λόγο δεν χρησιμοποίησαν τους πειθαρχικούς μηχανισμούς και τα αρμόδια αθλητικά όργανα, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο παράπτωμα;

Όταν μάλιστα η ίδια διοίκηση υποχρεώνει τους αθλητές των εθνικών ομάδων να δηλώσουν ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να παραιτηθούν από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Αυγενάκης: «Θλιβερό να σύρεται στα δικαστήρια ο Κακλαμανάκης»

Η αποκάλυψη του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αγωγή της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εναντίον του Κακλαμανάκη, προκάλεσε και την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω Twitter.

«Είναι θλιβερό, εκτός αθλητικού πνεύματος & αξιών, να σύρεται στα δικαστήρια από @SAILING_FEDERAT ο @NKAKLAMANAKIS. Ο κάθε Ολυμπιονίκης δεν είναι «πρότυπο» μόνο για τα μετάλλια του, αλλά και για το θάρρος της γνώμης του», αναφέρει ο υφυπουργός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar χαχολοσ

  αυτοσ ο τοποσ δεν θα αλλαξει ποτε.. απο το σωκρατη στον γερο του μορια κι ωσ τουσ ολυμπιονικεσ....

 2. avatar εσυ

  σαν υφυπουργος αθλητισμου τι κανεις ????? γιατι δεν τους τραβας το αυτι ε ???
  αναξιοι και ανικανοι ΕΙΟ....

 3. avatar Δυστυυσε αυτή την χώρα όι ολυμπιονίκες έχουν απαξιωθεί

  Ακόμα και από τούς δήμους πολλά παραδείγματα τώρα όσο αφορά τις ομοσπονδίες είναι στα χέρια άσχετων ανθρώπων πού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν από αθλητισμό

 4. avatar Lll

  Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θα πρέπει να μηνυθεί από τον Ελληνικό λαό και να μπει φυλακή.
  Αν οι διευθύνοντες είναι ευθυνόφοβοι ας μπουν φυλακή, δεν χρειάζεται να τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να κάνουν μηνύσεις σε ολυμπιονίκες!
  Υπάρχουν σίγουρα πραγματικοί Έλληνες και πατριώτες να διοικήσουν την νέα ΕΙΟ.
  Εκκαθάριση τώρα!

 5. avatar Ειμεθα εθνος αναδελφον……

  Είμεθα έθνος αναδελφον, αυτο επαληθεύεται συνεχως.Ουτε ιερα ουτε οσια.
  ........

 6. avatar Τι το παραξενο

  Κλσσικη μαχη [...] εναντιον ενος Ολυμπιονικη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει